Archief

Zaalhandbal dames: Quintus wint derby tegen VELO

Eerste divisie

De derby tussen de reserves van Virto/Quintus en Veneco/VELO is gewonnen door de mede-koploper. In de Van der Voorthal won Quintus met 27-17, na een voordelige ruststand van 12-8. VELO deed in het eerste kwartier zeker niet onder voor de thuisploeg. De wedstrijd was in evenwicht: 5-5. Hierna liep Quintus langzaam uit en leidde halverwege met vier treffers verschil.

Na de pauze kwam VELO nog terug tot 14-11, waarna Quintus de wedstrijd besliste en langzaam uitliep naar een overwinning met een marge van tien treffers. Quintus en Borhave gaan beiden aan de leiding met het volle aantal punten uit acht wedstrijden. Quintus gaat volgende week op bezoek bij Aalsmeer. Veneco/VELO gaat naar Panningen voor de confrontatie tegen Targos BEVO dat drie punten meer heeft dan de Wateringse formatie.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia zijn hard op weg om zich al in een vroeg stadium veilig te spelen. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal De Pijl van NEA, dat vorige week verrassend van Schipluiden won. Het was een rommelige wedstrijd tussen Westlandia en NEA. De Naaldwijkse coach liet zijn ploeg mandekking spelen op de gevaarlijke rechteropbouwster bij NEA. Ondanks dat was Westlandia de betere ploeg en kon dan ook een 29-21 overwinning bijschrijven. Halverwege de wedstrijd leidde de thuisploeg met 15-10. Westlandia blijft in het spoor van de twee topploegen RHV en Oliveo.

Bij Schipluiden is trainer/coach Rob Mooij aan het sleutelen om een oplossing te vinden om de gestopte Jolanda Boks te vervangen. De ervaren speelster droeg het team. Tegen WHC, dat vorig seizoen kampioen werd maar niet wilde promoveren, was de ploeg zoekende en dat leidde halverwege de wedstrijd in een 13-8 achterstand. In het vervolg van de wedstrijd kon Schipluiden niet aanhalen en zag de opponent met 25-15 winnen. Volgende week staat er druk op de ploeg uit Midden-Delfland dan gaat het op bezoek bij het nog puntloze Saturnus Leiden/EHC. De voorsprong van Schipluiden op de hekkensluiter bedraagt vier punten.