Archief

Vijftien woningen voor vluchtelingen in Kreekzone

Er komen ongeveer vijftien tijdelijke eengezinswoningen voor statushouders in de Kreekzone in Den Hoorn. Daarmee stemde dinsdagavond een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland in. Alleen de fractie van Mijn Partij heeft concrete bezwaren tegen de locatie. Zo zou dit problemen opleveren voor de geplande woningbouw.

De avond in het gemeentehuis van Schipluiden verliep rustiger dan twee weken eerder. Dat bleek onder meer uit de opkomst, die een stuk lager was dan tijdens de commissievergadering. Voor de insprekers was de situatie ook duidelijker dan tijdens de eerste behandeling.

Gevraagd door enkele insprekers werd wel om het plan voorlopig in de ijskast te zetten. In elk geval tot januari, wanneer wethouder De Goede komt met een voorstel voor meerdere locaties. Mede vanuit de gedachte dat van uitstel afstel komt, koos de raad daar niet voor. Wel is het nog altijd de bedoeling om locaties voor huisvesting te zoeken op andere locaties in Den Hoorn en de andere kernen.

Aanvankelijk werd gesproken over het huisvesten van 75 tot honderd statushouders in de Kreekzone. Dit aantal werd later teruggebracht tot maximaal vijftig. Om duidelijker te maken wat er gaat gebeuren, is nu gekozen om te spreken over ongeveer vijftien woningen.

Hoe een en ander er exact uit gaat zien, moet nog worden uitgewerkt. Dit wordt mede gedaan in samenspraak met bewoners van Den Hoorn, onder meer door het houden van workshops. Hier had burgerplatform StatushoudersMD om gevraagd.