Archief

Beeld oud-renner Duyndam verhuist

Het bronzen beeldje van de overleden Westlandse oud-wielrenner Leo Duyndam wordt eind volgende maand verhuisd van Monster naar de het clubhuis van wielervereniging Westland Wil Vooruit. Het beeld stond sinds de onthulling in de tuin bij wielerspeaker George van den Enden.

Poeldijker Duyndam overleed in juni 1990 op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij maakte vooral furore op de baan, in het Zesdaagse-circuit, maar ook op de weg was hij redelijk succesvol. Zo won hij een etappe in de Ronde van Frankrijk en schreef hij de Ronde van Limburg op zijn naam.

Het bronzen beeldje, gemaakt door de Westlandse kunstenares Jeanne van Tol, werd in 1991 door Tour-directeur Jean-Marie Leblanc onthuld. Dit gebeurde in het bijzijn van diverse ex-wielrenners als Jan Janssen, Peter Post en Leo van Vliet. Het stond al die tijd in de tuin van Van den Enden, de vertrouwensman van Duyndam.

Van den Enden, inmiddels zelf ook overleden, sprak de wens uit, dat het beeld na zijn dood zou worden verplaatst naar Westland Wil Vooruit. Dat gaat nu dus gebeuren op 28 november.