Archief

Vragen over minder bijstand-geld Westland

De fracties van GemeenteBelang Westland (GBW) en ChristenUnie-SGP hebben maandag schriftelijke vragen naar het college van B en W gestuurd over de komende korting op bijstand-geld voor Westland. Aanleiding vormde een bericht op de website van de WOS over een daling van 6 procent voor 2016.

GBW en ChristenUnie-SGP zeggen "erg geschrokken" te zijn van dit bericht en willen onder meer weten, in hoeverre het college al rekening gehouden heeft met een verminderde bijdrage van het rijk voor de bijstandsuitkeringen. Ze zijn benieuwd of het college kansen ziet om deze budgettoewijzing aan te vechten, zodat de definitieve toewijzing hoger zal uitvallen.

Verder vragen de fracties, welke mogelijkheden het college ziet om de uitgaven op dit gebied te verminderen. Zo wordt er op gewezen, dat er vorig jaar ruim 135.000 is bespaard door de opsporing van fraudegevallen. Zijn er mogelijkheden om dit onderzoek te verbreden en zo wellicht een groter aantal fraudegevallen te onthullen en dus een groter bedrag aan oneigenlijk genoten uitkering terug te vorderen, opperen zij.

De kans bestaat dat er nu sprake is van een gat in de Begroting 2016. "Zo ja, kan het college bij de begrotingsbehandeling aangeven welke mogelijkheden het ziet dit gat te verkleinen?", is de slotvraag van GBW en ChristenUnie-SGP.

Categorieen:
Westland Politiek