Archief

AGC Westland: eisen van bonden niet reëel

De directie van glasfabriek AGC Westland in Maasdijk noemt de door de vakbonden gewenste ontslagvergoedingen in bedrijfseconomisch opzicht "volstrekt niet reëel". Dat stelt het bedrijf in een reactie op de donderdagochtend begonnen staking onder het productiepersoneel.

AGC Westland, dat circa honderd werknemers telt, zegt dat haar resultaten al meerdere jaren negatief zijn. Doordat er in de markt voor haar producten sprake is van overcapaciteit, ziet de fabriek onvoldoende perspectief op herstel naar normale winstmarges. "Daarom zijn pijnlijke maatregelen onontkoombaar", aldus de directie.

AGC Westland heeft voor de vakantieperiode het voornemen aangekondigd dat de productie-activiteiten in Westland worden beëindigd en dat het in sterke gereduceerde omvang verder gaat als een distributievestiging.

Bij de onderhandelingen met de vakbonden bestaat volgens de directie alleen een fors verschil van inzicht op het punt van de ontslagvergoeding. De vakorganisaties blijven vasthouden aan de zogeheten 'kantonrechtersformule'. "Hoezeer wij de situatie ook betreuren, zijn dergelijke vergoedingen in de bedrijfseconomische context van AGC volstrekt niet reëel. (...). "Wij menen dan ook dat de staking niet terecht is", aldus AGC.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen