Archief

Raadslid zet zich in voor komst Kindermonumentendag

Raadslid Huub Paalvast van de Verenigde Seniorenpartij wil dat Maassluis voortaan een Kindermonumentendag organiseert. Deze dag zou moeten komen op de dag voor de reguliere Monumentendag.

Paalvast vindt de reguliere Monumentendag niet geschikt voor kinderen: "Het is veel te veel gericht op volwassenen. Er moet voor kinderen vooral wat te doen zijn." In Midden-Delfland en Vlaardingen is de Kindermonumentendag inmiddels al gemeengoed.

Volgens het raadslid is er een brede medewerking noodzakelijk van de afdeling onderwijs van de gemeente, van vrijwilligers van de Historische Vereniging, Culturele Raad, Museum Maassluis, brandweer, Maassluis Maritiem, het Sleepvaartmuseum, middenstand en leerkrachten van de groepen 7 van de basisscholen.

Paalvast benadrukt dat er nog over gesproken moet worden in de fractie en dat het helemaal nog niet zeker is of het initiatief via de politiek geregeld moet worden. Wel is hij van plan om volgend jaar de eerste Kindermonumentendag in Maassluis te organiseren.