Archief

Onderzoek naar 'Westlanders' in centrum Schipluiden

Er moeten permanente ligplaatsen komen voor zeilende Westlanders in dorpskern van Schipluiden. Dat vinden althans de coalitiepartijen van CDA en OGP en oppositiepartij Mijn Partij, die samen een motie indienden.

De partijen hebben het college van B en W gevraagd 'vanuit een positieve grondhouding' de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken. Gesteld wordt namelijk deze "varende monumenten" de toeristische aantrekkelijkheid en de cultuurhistorische waarde van de dorpskern van Schipluiden versterken. De boten zouden tussen de Paardenbrug en de Valbrug moeten komen te liggen.

De motie werd door de drie partijen (een meerderheid van de raad) aangenomen. VVD en PvdA zagen er geen heil in. De 'hoge' schepen zouden in het zicht van de woningen komen. "Ik zou niet blij zijn met zo'n schip voor mijn deur", aldus PvdA-fractievoorzitter De Jong. Bovendien zouden er, volgens eigen onderzoek, geen belangstellenden zijn, zei fractievoorzitter Van Dooremaal (VVD). Op dit moment zijn er al ligplaatsen voor buiten het centrum, waar de 'Westlanders' volgens de VVD'er meer tot hun recht komen.

Categorieen:
Politiek