Zaalhandbal dames: Quintus haalt uit; VELO verliest

Virto/Quintus heeft de eerste thuisoverwinning behaald. In de Van der Voorthal ondervond de Heulse ploeg in het eerste kwartier nog enig tegenstand van opponent E&O. De Drentse ploeg opende sterk en mede dankzij het keeperswerk bleef het in de buurt van Quintus.

Na ruim 7 minuten spelen was de stand 3-3, waarna de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft was de stand 8-6 en liep Quintus langzaam weg bij de tegenstander. De marge bij rust was de stand 18-6.

Na de pauze begon Quintus moeizaam en scoorde E&O in de eerste zes minuten vier keer. De Heulse ploeg kwam tot één score. Daarna herpakte de thuisploeg zich en liep het langzaam uit naar een grote overwinning. Na 60 minuten zuivere speeltijd won Quintus met 37-17. Cynthia Grift was met 8 treffers het meest succesvol.

Gezien de uitslagen bij de overige wedstrijden lijkt er dit seizoen een top drie te komen van Dalfsen, VOC en Quintus.

Veneco/VELO moet in ieder geval tot volgende week zondag wachten op de eerste overwinning van het seizoen. In sporthal Bloemhof in Aalsmeer bleek Fiqas/Aalsmeer te sterk voor de Wateringse formatie. Bij de openingsronde van het nieuwe seizoen hadden beide ploegen verloren.

De eerste helft sloot de thuisploeg af met een 16-7 voorsprong. In de tweede helft gaf VELO meer tegenstand en kon het de stand dragelijker maken. Aalsmeer behield wel een ruime voorsprong en won met 29-22.

Volgende week zondag komt United Breda op bezoek in Wateringen.