Archief

Gemoedelijke bijeenkomst over vluchtelingenopvang

De bewonersbijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis van Maassluis over de tijdelijke opvang van vluchtelingen in de Olympiahal is gemoedelijk verlopen. Burgemeester Koos Karssen gaf tekst en uitleg aan omwonenden en geïnteresseerden.

Bij elkaar waren er zo'n 150 geïnteresseerden aanwezig. Enkelen van hen stelde kritische vragen en wilden graag weten of deze vorm van opvang vaker gaat plaats vinden. Karssen liet weten dat dit niet de intentie is.

Verder liet Karssen ook weten dat er extra beveiliging is opgeroepen en de verloven van alle ambtenaren zijn ingetrokken zodat iedereen geholpen kan worden. Bewoners met vragen kunnen in de tussentijd altijd terecht op een speciaal telefoonnummer dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

Op de bijeenkomst was er ook ruimte voor lof. Een van de aanwezigen liet weten trots te zijn op Maassluis. Vervolgens applaudisseerde een groot deel van de aanwezigen voor het besluit van het college om maximaal 72 uur onderdak te bieden aan vluchtelingen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen