Archief

Westland moet op zoek naar nieuwe accountant

De gemeente Westland moet op zoek naar een nieuwe accountant. Deloitte heeft donderdag laten weten zich helemaal terug te trekken. Het accountantskantoor stelt onafhankelijk en zuiver te willen opereren in het kader van de behandeling van de klacht die door Westland Verstandig is ingediend.

Begin deze maand liet de overgrote meerderheid van de gemeenteraad nog weten graag te zien, dat een ander lid van het kantoor de gemeentelijke boekhouding gaat controleren. Maar daar voelt het kantoor dus niets voor.

In een persbericht vraagt Westland Verstandig zich af, waarom over het afhaken van Deloitte donderdagavond niets is gezegd in de raadsvergadering. Volgens een woordvoerder van de gemeente is in een gesprek tussen de top van Deloitte en een door het presidium vastgestelde delegatie afgesproken, dat de voorzitter van het presidium een extra vergadering belegt om het besluit te delen en het verdere proces te bespreken. De delegatie bestond uit de burgemeester als voorzitter van de raad, de voorzitter van het presidium, de wethouder financiƫn en de gemeentesecretaris.

Westland Verstandig vindt het terugtreden van Deloitte 'onvermijdelijk'. De partij verwacht dat na aanbesteding de nieuwe accountant tegen een lager bedrag de werkzaamheden voor de gemeenteraad zal gaan verrichten. "Maar die moet wel absolute garanties geven dat hij onafhankelijk zal zijn en alleen maar de controlewerkzaamheden voor de raad zal verrichten. Dus geen stiekeme adviezen meer aan het college zonder dat de raad daarvan op de hoogte is.

Categorieen:
Westland Algemeen