Zaalhandbal dames: Quintus laat VOC ontsnappen

De topper tussen Virto/Quintus en Succes Schoonmaak/VOC is een prooi geworden voor de runner van het vorig seizoen VOC. De Amsterdamse ploeg had het lange tijd lastig tegen de goed spelende Heulse ploeg en sloeg pas in het laatste kwart toe. Met een beetje meer geluk had er meer ingezeten voor de thuisploeg.

In de Van der Voorthal opende de thuisploeg goed met een 4-1 voorsprong na ruim tien minuten spelen. VOC kwam langszij waarna Quintus weer het voortouw nam. Ondanks dat gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand: 10-10.

In het tweede bedrijf ging het lange tijd gelijk op. Toch wist VOC een kleine voorsprong te verkrijgen., maximaal twee treffers verschil. Na ruim 45 minuten was de tussenstand 19-21 in het voordeel van VOC. De bezoekers bleken over de langste adem te beschikken en sloegen in de laatste acht minuten toe. Met nog vier minuten op de klok was de wedstrijd beslist. VOC, dat af en toe hard speelde, leidde met 28-24. De eindstand was 25-30.