Archief

Gemeente kijkt naar Poeldijkse parkeerproblemen

De gemeente Westland wil de problemen in de Nieuwstraat en de Sutoriusstraat in Poeldijk aanpakken. Dat schrijft het college van B en W in antwoorden op vragen van de fractie GemeenteBelang Westland.

In de Nieuwstraat geldt dat in de ene helft van de maand alleen 'links' geparkeerd mag worden en de andere helft alleen 'rechts'. Dit levert op 'overgangsdagen' problemen op, omdat niet alle auto's dan aan één kant staan. Omdat twee auto's naast elkaar normaal al niet passen, is het met auto's aan twee kanten helemaal niet te doen.

De gemeente gaat met de bewoners in gesprek om een nieuw parkeerregime in te stellen. Dat kan bijvoorbeeld door de auto's permanent aan één kant van de straat te laten parkeren.

In de Sutoriusstraat zijn sinds kort schuine parkeerinhammen. Die zorgen voor problemen, omdat de bocht met de Verburghlaan daardoor scherper is geworden. Auto's met een lange neus kunnen de bocht lastiger maken. GBW stelde voor om hier éénrichtingsverkeer in te voeren. De gemeente gaat nu onderzoeken of dit mogelijk is.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen