Archief

De kruising van de Koningin Julianaweg met de Van Heuven Goedhartlaan in 's-Gravenzande is dermate gevaarlijk dat er eigenlijk een fietsbrug zou moeten komen. Dat vinden de raadsfracties van GemeenteBelang Westland (GBW) en het CDA, die hierover vragen hebben ingediend bij het college van B en W.

De Van Heuven Goedhartlaan is de uitvalsweg van de nieuwbouwwijk Tuinveld in 's-Gravenzande waarvan de ontwikkeling in volle gang is. GBW en CDA wijzen er op, dat de kinderen uit deze wijk te allen tijde de Koningin Julianaweg moeten oversteken op weg naar en van school. Tevens steken hier veel middelbare scholieren uit Monster, 's-Gravenzande en Hoek van Holland over, die een school bezoeken welke niet in hun woonplaats staat.



Het afgelopen jaar heeft op de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan / Koningin Julianaweg een aantal (forse) aanrijdingen plaatsgevonden, gelukkig in de meeste gevallen met slechts blikschade als gevolg.



Het aanleggen van een rotonde is volgens deskundigen op deze kruising niet mogelijk. Toch is de vraag naar een betere en vooral veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers een grote wens van bewoners van de wijk en van de scholen.



Bij de realisatie van deze wijk had hier eigenlijk al rekening mee moeten worden gehouden. Het bevreemdt ondergetekenden ten zeerste dat hier achteraf gerepareerd moet worden wat aan de voorkant voorkomen had kunnen worden.



Een loopbrug of liever nog fietsbrug over de Koningin Julianaweg zou een afdoende oplossing zijn voor de vele bewoners, waaronder (jonge) kinderen die dagelijks de oversteek moeten maken.



Dit brengt ons tot de volgende vragen:



1. Is het college met ons van mening dat de bewoners van de wijk Tuinveld voor een bezoek aan het centrum van 's-Gravenzande te allen tijde de drukke, provinciale, Koningin Julianaweg moeten oversteken?



2. Is het college met ons van mening dat de afremmende verkeersmaatregelen die op de kruising zijn getroffen kennelijk niet tot het gewenste effect hebben geleid en veel weggebruikers (die weliswaar de situatie kennen) zich niet houden aan de aldaar geldende snelheid?

3. Is het college bereid te onderzoeken of de aanleg van een loop- of fietsbrug te realiseren is, zowel in uitvoering als in financieel perspectief?