Archief

Van Baarle en Hofstede winnen in Naaldwijk

Het gelegenheidsduo Dylan van Baarle (Zoetermeer) en Lennard Hofstede (Poeldijk) is dinsdagavond winnaar geworden van het omnium voor profwielrenners in Naaldwijk.

Als tweede eindigden Roy Curvers en Ramon Sinkeldam, beiden van Giant Alpecin, en op derde plaats werd beslag gelegd door Wateringer Jesper Asselman met een teamgenoot van Roompot Oranje, Berden de Vries.

Deze editie van het Valstar Holland Wielerspektakel werd geplaagd door regen, hetgeen de publieke belangstelling temperde. Eerder op de dag werd de wedstrijd van de junioren gewonnen door Hagenaar Martin Pluto, met op de tweede plaats Martijn Knoppert uit 's-Gravenzande en Willem Bok uit Maren-Kessel als derde. De top vijf werd gecompleteerd door Lierenaar Marino Noordamten thuisrijder Noah van der Meer.

Bij de nieuwelingen ging de zege naar de Australiƫr Kai Chapman, voor Sven Nijhuis uit Wilnis en Menno van Capel uit Noorden. De winnaar van de koers in De Lier, Nick Brabander uit Honselersdijk, moest genoegen nemen met de zesde plaats. Lierenaar Freek Middelburg werd zevende en Naaldwijker Yorick van Velthoven finishte als tiende.