Archief

Niki Terpstra wint 'Wateringen'

De 43e profronde van Wateringen is donderdagavond gewonnen door Niki Terpstra. Hij zegevierde in de eindsprint van drie koplopers. Dylan van Baarle werd tweede en Robert Gesink finishte als derde.

Terpstra is de derde opeenvolgende regerend Nederlands kampioen die 'Wateringen' wint, na Johnny Hoogerland in 2013 en Sebastiaan Langeveld in 2014.

In het begin van de wedstrijd maakte Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven zijn Westlandse fans gek door samen met Ramon Sinkeldam een voorsprong te nemen. Kort voor de start was er een orverdovend applaus ter ere van de onlangs overleden Ton Brabander, mede-grondlegger van de Wateringse Wielerdag.

De wedstrijd van de elite/beloften werd gewonnen van Luuc Bugter uit Arnhem. Tweede werd Jason van Dalen uit 's-Gravenzande. Nog twee andere streekrenners in de top tien: Naaldwijker Paul Helderman werd zesde en Lierenaar Bob Wubben tiende.

Snelste bij de junioren werd Martin Pluto uit Den Haag. Marino Noordam uit De Lier was de beste streekrenner. Hij werd zesde.

Bij de nieuwelingen won Daan Hoole uit Zuidland. Tweede werd Damian van Alphen uit Hoeven en derde Leco Hendriks uit Maassluis. Nog drie andere streekrenners behaalden een plek in de top tien: Frank Stijger uit Honselersdijk werd zesde, Luuk Vollebregt uit De Lier zevende en Sven Vijverberg uit Naaldwijk tiende.