Archief

GBW: Logeerhuis moet behouden worden

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) maakt zich zorgen over een dreigende sluiting van het logeerhuis aan de Vreeburghlaan in 's-Gravenzande. GBW heeft daarom in schriftelijke vragen aan het college van B en W om opheldering gevraagd.

"Dit logeerhuis is kortweg de laatste strohalm voor jonge mensen die niet thuis, in een pleeggezin of in een gezinshuis kunnen wonen. De voorgenomen sluiting betekent dat zij die noodgedwongen een beroep moeten doen op deze voorziening, in de toekomst buiten het Westland hun heil moeten zoeken", aldus GBW. De fractie wil weten, wat deze stap onvermijdelijk maakt.

Het logeerhuis valt onder Stichting JeugdFormaat en biedt plaats aan elf jongeren, maar er is nu besloten om geen nieuwe mensen meer op te nemen. "Het op termijn stoppen van deze voorziening maakt dat er voor de ongeveer tachtig Westlandse pleeggezinnen geen uitwijkplek meer is, als dit nodig is voor een pleegkind. Hetzelfde geldt voor kinderen in de Westlandse gezinshuizen", betoogt GBW.

De fractie vraagt tevens of het college bereid is om te onderzoeken of deze voorziening door meerdere partijen geƫxploiteerd kan worden, bijvoorbeeld niet alleen door JeugdFormaat, maar samen met Middin en/of Ipse de Bruggen.