Archief

Dressuur: Van der Meer sterk in Zweden

Het Nederlandse dressuurteam met onder andere Naaldwijker Patrick van der Meer en zijn paard Uzzo is zondag tweede geworden in de FEI Landenwedstrijd in het Zweedse Falsterbo.

Net als drie weden geleden in Rotterdam werd de FEI Landenwedstrijd dressuur in Het Zweedse Falsterbo verreden volgens de nieuwe formule waarbij naast de beste drie resultaten van de Grand Prix, de drie beste resultaten uit de Grand Prix Special en de Kür op Muziek meetellen.

Met twee derde plaatsen in de Grand Prix en de Kür op Muziek was Patrick van der Meer met Uzzo de beste Nederlander. Patrick van der Meer laat het NK, de laatste observatiewedstrijd voor het EK in augustus in Aken, met Uzzo aan zich voorbij gaan. "Uzzo heeft dit seizoen al veel wedstrijden gelopen. Ik denk dat we ons steentje wel bijgedragen hebben aan het teamresultaat hier in Falsterbo en in Rotterdam. Mocht bondscoach Wim Ernes ons nodig hebben voor het EK team, dan hoor ik het wel. Maar om na een week Falsterbo direct weer het NK te rijden, vind ik wat veel van het goede", aldus Van der Meer tegenover de media in Zweden.

Categorieen:
Algemeen