Archief

Drama Lierse vriendengroep in Ouddorp

Een 19-jarige Lierenaar is zaterdag na een bizar verkeersongeval in Ouddorp overleden. Een 18-jarige kameraad ligt in het ziekenhuis in Dirksland. Zij waren in Ouddorp op bezoek bij een groep vrienden in een vakantiepark vlakbij de Brouwersdam.

De twee bezoekende Lierenaren lagen te slapen in de bak van een pick-up. Een deel van de groep was wezen stappen en bij terugkomst op het park stapte één van de groepsleden in die auto. Hij was niet op de hoogte van het slapende duo en begon ermee te crossen op het terrein. De twee slapende tieners werden daarbij uit de open laadbak geslingerd en raakten zwaargewond.

Rond 6.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Het 18-jarige slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. Hij was al vrij snel aanspreekbaar. De 19-jarige werd in kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd door de traumahelikopter.

Vanwege de ernst van het incident werd direct uitgebreid onderzoek gedaan. Omstreeks 7.45 uur werd het volgende Burgernet-bericht verspreid: "In verband met een verlaten plaats ongeval Kabbelaarsbank Ouddorp, zijn wij op zoek naar een auto met behoorlijke schade aan de voorzijde."

In de loop van de ochtend werd duidelijk wat er was voorgevallen en werd een 19-jarige jongeman aangehouden. Ook hij komt uit De Lier. De politie spreekt naast de verdachte ook graag met getuigen. Die kunnen bellen met 0900-8844.

Categorieen:
De Lier Algemeen