Archief

Demonstratietent blijft nog even

De demonstratietent van Westland Verstandig bij het gemeentehuis in Naaldwijk blijft staan tot de aanbesteding van de nieuwe gemeentehuizen is afgerond. Dit blijkt uit het antwoord van het college op vragen die GemeenteBelang Westland op 23 april stelde.

Volgens het college is er geen permanente demonstratievergunning afgegeven, omdat de regelgeving die niet kent. "Het voornemen tot het houden van een demonstratie/betoging op een openbare plaats moet op grond van de APV Westland schriftelijk worden gemeld aan de burgemeester." Die kan alleen ingrijpen als de gezondheid of het belang van het verkeer in het geding is of als er sprake is van wanordelijkheden.

Het college zegt binnen de mogelijkheden van de wet- en regelgeving inspanning te plegen om de tent te laten verdwijnen en daarover in gesprek te zijn met Westland Verstandig. Deze heeft aangegeven dat na de aanbesteding van de nieuwe gemeentehuizen er 'geen belang meer is om te demonstreren'.

Volgens de gemeentelijke planning zal er na de zomer een beslissing worden genomen over de aanbesteding. Er zijn nog twee consortia in de race.