Archief

Van den Berg: zilver, Tetteroo: brons

Twee regionale atletes hebben zondag een medaille gewonnen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren, die het afgelopen weekeinde in Breda zijn gehouden.

Kristel van den Berg uit Maassluis pakte bij de Meisjes B-junioren de zilveren medaille op de 2.000 meter steeple. Achter de ongenaakbare Jasmijn Bakker van Triathlon uit Amersfoort kwam de 16-jarige Van den Berg in 7.02.47 over de streep.

De Westlandse meerkampster Eva Tetteroo stond dit weekeinde uiteindelijk vier keer in een finale tijdens de NK voor A-juniores. Zij veroverde de bronzen medaille bij het hoogspringen. Tetteroo kwam op soepele wijze tot een evenaring van haar persoonlijk record van 1.70 meter.

Verder werd de 17-jarige 's-Gravenzandse zesde op het onderdeel verspringen, met een nieuw persoonlijk record van 5.63 meter. Zowel bij het speerwerpen als op de 100 meter horden werd zij zevende in het eindklassement.

Tom de Gelder uit Den Hoorn en zijn trainingsmakker Tristan Valkenburg uit Schipluiden hadden zich via de series geplaatst voor de finale van de 1.500 meter bij de B-junioren. De Gelder werd daarin zondagmiddag zesde, in een nieuw persoonlijk record van 4.09.78. Valkenburg moest genoegen nemen met de negende plaats.

Thelma Solleveld uit De Lier werd zondag achtste in de finale van de 400 meter van de Meisjes B-junioren. Solleveld had zich zaterdag in de halve finale op het nippertje geplaatst voor de eindstrijd, nadat zij in de series een fraai nieuw persoonlijk record van 58.79 sec. had gelopen.