Archief

Verwarring rond bouw windturbine bij Westerlee

Er is woensdag verwarring ontstaan over een bijzondere bouwactiviteit nabij het verkeersplein Westerlee. Daar wordt de fundering gemaakt voor een nieuwe windturbine. Op dezelfde dag verscheen er een aankondiging van Rijkswaterstaat over de terinzagelegging van een ontwerpbesluit daarover.

De nieuwe windturbine dient ter vervanging van de molen die in oktober vorig jaar is afgebroken. De gemeente Westland heeft al eind 2013, na het doorlopen van de gebruikelijke procedure, een vergunning voor de bouw van die nieuwe windturbine afgegeven.

Omdat de wieken van de molen zich bij bepaalde standen deels boven rijksweg A20 bewegen, moet de eigenaar zich tot het ministerie van Infrastructuur en Milieu wenden. "In vroeger jaren kon worden volstaan met een melding, maar door aanpassing van de regelgeving is er nu een vergunning vereist", verklaart directeur Jan Hiemstra van de exploitant Wind & Co.

Op grond van de verstrekte gemeentelijke vergunning mag dus met de bouw worden gestart. Om de windturbine in gebruik te kunnen nemen, dient de vergunning van het ministerie te zijn verleend. Het ontwerpbesluit daarvan ligt tot en met 5 augustus voor iedereen ter inzage.

Omdat de fundering van de nieuwe turbine zo'n maand of drie moet 'uitharden' verwacht Hiemstra dat die vergunning er al ruimschoots is voordat de rotorbladen voor de nieuwe molen worden aangevoerd.

Categorieen:
Westland Algemeen