Archief

Plan voor paardensportopleiding in Maasland

Er bestaat een serieus plan voor het starten van een paardensportopleiding bij Lentiz MBO in Maasland. Dit is zondag door de gemeente Midden-Delfland bekendgemaakt tijdens het evenement CHIO Rotterdam. Behalve genoemde partijen wordt ook samenwerking gezocht met ondernemers in de paardensport en met de gemeente Westland.

Het is de bedoeling om bij deze opleiding gebruik te maken van bestaande voorzieningen in de regio, waaronder topmaneges en de huidige locatie van Lentiz in Maasland. Wethouder Govert van Oord stelt: "Dit initiatief gaat om veel meer dan alleen een paardensportopleiding. Het is een krachtig voorbeeld van hoe overheid, onderwijs en ondernemers elkaar aanvullen."

Paardensport is een groeiende sector. Gert Kant, voorzitter van de raad van bestuur van de Lentiz onderwijsgroep, zegt daarover: "Velen weten dit niet, maar met een omzet van 1,5 miljard euro per jaar is de paardensport in economische zin de tweede sport na voetbal."

Het CHIO Rotterdam is als belangrijkste internationale paardensportevenement van Nederland een van de motoren achter de ontwikkeling van deze opleiding. Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam: "Wij stellen graag onze expertise en ons netwerk beschikbaar voor de ontwikkeling van deze opleiding."



Lentiz Maasland en CHIO zijn momenteel in gesprek met potentiƫle partners, onder wie topondernemers op het gebied van paardensport. Tegelijkertijd zoekt CHIO partners die de opleiding financieel willen ondersteunen.