Archief

'Dit jaar 25 fietsknelpunten in Westland verhelpen'

Nog dit jaar worden ruim 25 knelpunten opgelost in de Westlandse school-thuisroutes. Daartoe behoren de kruispunten Meloenlaan-Gantellaan in Monster en Middelbroekweg-Zwethlaan in Honselersdijk. Dit staat in de zogeheten Voortgangsrapportage die het college van B en W maandagochtend heeft gepresenteerd.

Van de in totaal 197 knelpunten in het school-thuisrouteproject zijn er inmiddels 113 volledig aangepakt. Behalve de resterende 84 locaties zijn er, naar aanleiding van onder meer nieuwe meldingen van scholen, zes locaties bijgekomen. Het aanpakken van die knelpunten doet de gemeente zoveel mogelijk tegelijkertijd met andere projecten (zoals rioleringsprojecten en de provinciale wegenprojecten).

Het ligt overigens ook in de bedoeling om van de gehele fietsverbinding tussen Wateringen en Naaldwijk, van Heulweg tot en met de Middel Broekweg, een snelfietsroute te maken. Het gaat om een miljoenenproject op initiatief van de provincie Zuid-Holland. De gemeente Westland is wegbeheerder voor een deel van de route (Kwintsheul-Wateringen) en zou, rekening houdend met een subsidie voor 50 procent van de kosten, een bedrag van 1 miljoen euro moeten investeren.