Archief

Tennis: De Bakker strandt in kwalificaties Rosmalen

Thiemo de Bakker heeft de Topshelf Open in Rosmalen al in het kwalificatietoernooi moeten verlaten. De nummer twee van Nederland moest in de tweede kwalificatieronde bij dit grastoernooi zijn meerdere erkennen in Marco Chiudinelli. De setstanden waren: 3-6 6-4 6-4.

De Bakker opende sterk tegen de Zwitser, en zette de eerste set vanaf 3-3 naar zijn hand. Met twee breaks liep de Westlander uit naar een 6-3 setwinst, en ook aan het begin van het tweede bedrijf was De Bakker de betere.

De mondiale nummer 133, vorig jaar nog kwartfinalist in Rosmalen, ging echter slordig met zijn kansen om. De Bakker miste zowel op 2-2 als 3-3 een breakkans, en moest vervolgens zelf zijn opslag inleveren. Chiudinelli liet in de negende game nog vier break- en setpoints liggen, maar haalde de set even later alsnog op eigen opslag binnen. In het derde bedrijf hielden beide spelers tot 3-3 gelijke tred. In de zevende game kwam de enige break van de set op naam van Chiudinelli, die het duel op zijn tweede wedstrijdpunt besliste.

Kiki Bertens doet bij de vrouwen wel mee aan het hoofdtoernooi.

Categorieen:
Westland Algemeen