Archief

Nieuwe laadpalen nodig in Midden-Delfland

Slechts een half jaar na de officiƫle ingebruikname van de eerste palen heeft de gemeente Midden-Delfland alweer vijf nieuwe laadpalen voor elektrische auto's nodig. De huidige oplaadpunten zijn vaak allemaal bezet.

De laadpalen werden door het Rijk gefinancierd en geplaatst op basis van het aantal inwoners. Maar de gemeente Midden-Delfland kreeg bij de start al te weinig laadpalen in verhouding tot het aantal elektrische en hybride auto's, zegt een woordvoerster.

"Daarom is er een druk op de laadpalen. In Den Hoorn en Maasland zijn er minimaal vijf gebruikers per paal." Het komt geregeld voor dat alle palen 's avonds en 's nachts bezet zijn. "Ook staan ze niet goed verdeeld over de dorpen, waardoor voor sommige gebruikers de loopafstanden naar de laadpalen groot zijn."

Vooral in Maasland is het aantal gebruikers van de laadpalen flink toegenomen. Van drie bij de plaatsing in november naar tien vorige maand. Het totaal aantal gebruikers van de punten in de hele gemeente steeg van 21 naar 28. Voor de nieuwe palen wil het college 20.000 euro beschikbaar stellen.