Archief

Veel wielersuccessen voor renners WWV

Jordi Sloof heeft vrijdagavond de wielerkoers "Limburgs Mooiste Race" gewonnen. De wedstrijd ging over 150 kilometer met start en finish in Heerlen. De renner van Westland Wil Vooruit versloeg medevluchter Thijs van Beusichem in de sprint. De twee vormden samen met Jelmer Asjes de definitieve kopgroep in deze zware editie. De wind was zo nu en dan stormachtig en ook het wegdek bleef niet droog.

De wedstrijd ving aan met een kwartier vertraging en het peloton werd langer in de neutralisatie gehouden om ongelukken in de drukke straten van Heerlen te voorkomen. De verwachting was dat de koers met een ronde werd ingekort vanwege het late verwachte tijdstip van finishen. Niets was minder waar. De lantaarnpalen en de lichten van de motards en volgwagens zorgden ervoor dat de mannen de streep uiteindelijk toch nog zagen liggen.

Bob Wubben, eveneens van WWV, werd elfde. 's-Gravenzander Jason van Dalen finishte als twaalfde. Hij rijdt niet voor WWV.

Er was nog meer succes voor Westland Wil Vooruit dit weekend. Jos Koop werd zaterdag tweede in de Omloop van de Hoeksche Waard. Ook junior Noah van der Meer pakte zilver, hij deed dit in de Ronde van Klein Zwitserland bij Amersfoort.

Categorieen:
Westland Algemeen