Archief

'Asbestboer' doet beroep op gemeenteraad Midden-Delfland

Eigenaar John van Trierum van de boerderij aan Abtswoude 52 in Schipluiden heeft zich tot de gemeenteraad van Midden-Delfland gewend om een einde te helpen maken aan de al bijna vijf jaar durende asbestkwestie op zijn perceel.

Van Trierum mag zijn erf niet meer betreden, omdat er eind juni 2010 een schuur is afgebroken waarbij asbest is vrijgekomen. De gemeente heeft een vordering van ruim 350.000 euro op hem wegens kosten die destijds zijn gemaakt. Van Trierum heeft voor zijn verantwoordelijkheid in de zaak inmiddels een taakstraf uitgevoerd.

De boer wijst er op, dat burgemeester Rodenburg in zijn functie van voorzitter van de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering heeft erkend, dat er een zorgplicht bestaat ten aanzien van de eigenaar van het perceel.

Van Trierum verzoekt de gemeenteraad om aan het college onder meer de vraag voor te leggen, waarom hem niet de mogelijkheid is gegeven om op grond van een rapport van een onderzoeksbureau (oktober 2010) de straat voor de gesloopte schuur op te ruimen ("zes stukjes zwerf-asbest"), waarna hij, naar eigen opvatting, de bedrijfsactiviteiten had kunnen hervatten.