Zaterdagvoetbal: Maasdijk promoveert na thriller

Maasdijk is na een thriller gepromoveerd naar de derde klasse. In de laatste en beslissende wedstrijd tegen Haagse Hout wist Maasdijk het hoofd koel te houden in de noodzakelijke penaltyreeks. Maasdijk en Haagse Hout wonnen beiden eerder nipt van Gouda.

Maasdijk opende in de eerste helft de score middels good-old Richard Kraijenbosch. Na de pauze verdubbelde Kevin van den Berg de score. Met nog vijf minuten op de klok leek er niets aan de hand voor Maasdijk, echter Haagse Hout wist vlak voor tijd de aansluitingstreffer te scoren. De spanning was te snijden en Maasdijk bezweek aan de Haagse druk en de gastheren kwamen in de achtste minuut van de blessuretijd langszij: 2-2. 98ste minuut daarna gelijk

Een noodzakelijke strafschoppenserie was nodig om de promovendus aan te wijzen. In deze loterij hield Maasdijk het hoofd koel en won met 5-3, nadat Haagse Hout de laatste twee strafschoppen miste.

HVC'10 opende de tweeluik tegen Neptunus-Schiebroek met een nederlaag. HVC'10 moet zich zien te handhaven in de eerste klasse en Neptunus-Schiebroek kan promoveren vanuit de tweede klasse. Op sportpark De Rondgang won de Rotterdamse ploeg met 3-2 van de thuisploeg. Volgende week is de return in Rotterdam. HVC'10 moet winnen om kans te behouden op klassenbehoud.

Karakteristieken:

HVC'10-Neptunus/Schiebroek 2-3 (1-0)

Rick Voskamp, Mathijs Benard

Haagse Hout-Maasdijk 2-2 (0-1)

Richard Kraijenbosch, Kevin van den Berg

Maasdijk promoveert naar de derde klasse door het winnen van de strafschoppenserie (4-3)