Archief

Veldkorfbal: ONDO verrassend kampioen

Eerste klasse E

Valto heeft het debuutjaar op het eerste klasse niveau afgesloten met een nederlaag. De Lierse ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Korbatjo met 15-12. Valto was al zeker van plaats twee op de ranglijst achter kampioen Vriendenschaar.

Tweede klasse G

ONDO heeft een onverwachts kampioenschap in de wacht gesleept. De 's-Gravenzandse ploeg was tot wedstrijd acht de trotse koploper, maar verloor daarna drie wedstrijden op rij en moest in de achtervolging op de nieuwe koploper CKC Maassluis.

De Maassluise ploeg had de laatste twee weken de titel voor het grijpen, maar kon de druk niet aan en kon de laatste drie wedstrijden niet in winst omzetten. Erger nog, twee weken geleden verloor het de kampioenswedstrijd van hekkensluiter Tiel'72. Op de laatste speeldag kon CKC Maassluis geen vuist maken tegen MIA, dat haar sportieve plicht deed, en verloor met 16-9. Tot vreugde bij ONDO dat met 17-7 wist te winnen van Viking en daardoor alsnog de kampioensvlag in top kon hijsen.

Voor CKC Maassluis betekende het voor de tweede keer dit seizoen dat het een kampioenschap aan zich voorbij zag gaan. In de zaal ging het eveneens mis in de slotfase van de competitie.

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft het dramatisch verlopen seizoen, waarin het zowel in de zaal als op het veld degradeerde, afgesloten met een overwinning. Op het eigen sportpark won Dijkvogels van hekkensluiter Stormvogels met 21-15. Dijkvogels eindigt als nummer voorlaatst.

Tweede klasse I

ODO is samen met Juliana op een gedeelde tweede plaats geëindigd. Het doelsaldo van Juliana is beter. Op sportpark De Commandeur won de Maaslandse ploeg van DOT Oss/Klaverblad verzekeringen met 17-13. Nummer twee Juliana bracht koploper Merwede het enige verliespunt van de competitie toe. In Sliedrecht werd het 12-12. Bij verlies van Juliana was ODO alleen op de tweede plaats terecht gekomen.