Archief

Duijsens probeert ruzie in raad te sussen

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig heeft burgemeester Van der Tak vrijdagmorgen een mail gestuurd in een poging, zoals hij zelf schrijft, "tot de-escalatie".

Donderdag kwam Duijsens in botsing met de burgemeester. Hij wilde hij tegen de zin van Van der Tak aanwezig zijn bij een gesprek over de hervatting van de controlewerkzaamheden van de gemeente-accountant Deloitte. Van der Tak heeft de gemeenteraad vanwege de kwestie voor vrijdagavond bijeengeroepen.

Duijsens vraagt Van der Tak om nog voor de vergadering de "adviezen/opdracht/diensten die Deloitte ten behoeve van het College verricht/gegeven heeft vanaf 1 januari 2010" beschikbaar te stellen. Dat is volgens hem eerder al toegezegd. Ook moet Van der Tak ervoor zorgen dat Deloitte de correspondentie met de Autoriteit Financiƫle Markt prijsgeeft. "De accountant kan dan snel verder en we wachten de verdere ontwikkelingen af."

De WV-voorman besluit de mail met de opmerking dat hij escalatie in en buiten de raad wil voorkomen en het alleen over de inhoud wil hebben. "Wij willen echt niet zoals nu in perspublicaties door andere partijen (lees CDA Westland) gebeurt, het 'op de man', noch van u, mederaadsleden of de raadsaccountant, spelen."

Categorieen:
Westland Algemeen