Archief

Accountant Westland zou maandag weer aan de slag moeten kunnen

De gemeentesecretaris van Westland gaat deze zaterdag contact opnemen met de raadsaccountant om te bereiken dat de accountant maandag daadwerkelijk zijn controlewerkzaamheden hervat. De gemeenteraad stemde vrijdagavond in een spoedvergadering in met het desbetreffende voorstel van voorzitter Van der Tak.

De extra vergadering was door Van der Tak uitgeschreven, nadat een bespreking met de accountant donderdagmiddag geen doorgang kon vinden, omdat fractieleden van Westland Verstandig een verzoek negeerden om de vergaderruimte in het gemeentehuis te verlaten.

De accountant had onlangs zijn controlewerkzaamheden opgeschort, nadat Westland Verstandig bekend had gemaakt bezig te zijn met de voorbereiding van een tuchtklacht tegen de accountant.

Enigszins los van genoemde kwestie, heeft Westland Verstandig inmiddels aan de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland om bemiddeling gevraagd. Commissaris Smit zou moeten helpen bereiken, dat door het college van B en W bepaalde documenten en nota's van de accountant worden vrijgegeven. Dat meldde fractievoorzitter Duijsens tijdens de extra raadsvergadering. Het verzoek is eind vrijdagochtend naar de provinciale topman verstuurd.

Categorieen:
Westland Algemeen