Archief

AAB sleept miljoenenopdracht voor tuinbouwsector binnen

Het Naaldwijkse adviesbureau AAB heeft in Canada een miljoenenopdracht voor de tuinbouwsector binnengehaald. Tijdens de handelsmissie, die parallel loopt aan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, heeft AAB de opdracht gekregen de aanbestedingen voor de eerste fase van een tuinbouwcomplex bij Quebec uit te voeren. Daarmee is bijna 30 miljoen euro gemoeid, waarvan het merendeel bij Nederlandse bedrijven terecht zal komen.

Na het uitvoeren een haalbaarheidsstudie heeft AAB van het Canadese Serres Toundra de opdracht ontvangen voor het ontwerpen van een glastuinbouwbedrijf met een oppervlakte van zo'n 40 hectare voor de teelt van komkommers. Het totale project heeft een waarde van bijna 75 miljoen euro. AAB gaat de benodigde technologie en teeltkennis inkopen. De verwachting is dat zo'n 90 procent daarvan uit Nederland zal komen.

AAB, dienstverlener gespecialiseerd in de glastuinbouw met adviseurs, ingenieurs en makelaars, zal het bouwmanagement van het gehele project verzorgen en zal ook personeels- en managementadvies aan Serres Toundra leveren. De teeltbegeleiding en de begeleiding van de opkweek zijn inmiddels ook aan Nederlandse bedrijven uitbesteed.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen