Archief

Spoedvergadering Westlandse gemeenteraad

De gemeenteraad van Westland komt vrijdagavond in een spoedvergadering bijeen. Dit gebeurt naar aanleiding van de confrontatie donderdagmiddag tussen burgemeester Van der Tak, in zijn rol van voorzitter van de gemeenteraad, en de fractie van Westland Verstandig. Van der Tak wil met de raad overleggen, hoe de ontstane impasse kan worden doorbroken.Er zou om 15.30 uur een overleg plaatsvinden van een delegatie van het gemeentebestuur en de raadsaccountant over hervatting van de controlewerkzaamheden met betrekking tot de jaarrekening van 2014.

Van der Tak: "Ik betreur het dat het gesprek geen doorgang heeft kunnen vinden. De fractie van Westland Verstandig eiste bij het gesprek aanwezig te kunnen zijn. Dit is niet in lijn met de motie van de gemeenteraad die op 19 mei is aangenomen."

Die motie werd door zes van de acht fracties ondersteund en de fractie van LPF Westland was het er inhoudelijk ook mee eens. In die motie is de regie op het proces met betrekking tot hervatting van de controle neergelegd bij de presidiumvoorzitter en de voorzitter van de gemeenteraad.

Van der Tak: "De fractie van Westland Verstandig laat andermaal zien geen respect te hebben voor een democratisch genomen besluit. Ik zie mij dan ook genoodzaakt om aan de gemeenteraad verantwoording af te leggen over de ontstane situatie en de onmogelijkheid om nu een gesprek te voeren met de accountant."

Verder vindt hij dat de accountant onaanvaardbaar in zijn goede naam en beroepseer is aangetast. "Tevens is sprake van een aantasting van de integriteit van collegeleden. De insinuerende, intimiderende en bedreigende e-mails die wij van de fractievoorzitter van Westland Verstandig hebben ontvangen, zijn zeer verwerpelijk. Ook deze zal ik aan de leden van de gemeenteraad ter hand stellen", besluit Van der Tak.

Categorieen:
Westland Algemeen