Archief

Confrontatie Van der Tak en Duijsens in gemeentehuis

Een harde confrontatie vanmiddag in het gemeentehuis van Naaldwijk tussen burgemeester Van der Tak en fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in verband met de hervatting van de controlewerkzaamheden van de accountant.

Duijsens had geëist dat hij bij dat gesprek aanwezig mocht zijn en had in de ochtend aangekondigd, dat hij om 15.30 uur voor de deur van de kamer van de burgemeester zou staan. In aanwezigheid van journalisten van de lokale media, ontstond een felle woordenwisseling tussen Van der Tak en Duijsens. De burgemeester, ondersteund door presidiumvoorzitter Van der Meer, wilde alsnog dat de mensen van Westland Verstandig zouden vertrekken.

Toen Van der Tak dit tot driemaal toe had gevraagd en Duijsens met zijn gevolg bleef zitten, verliet Van der Tak zelf de kamer. Ook presidium-voorzitter Van der Meer vond, dat alle fracties tegelijkertijd moeten worden geïnformeerd en niet eerst alleen de fractie van Westland Verstandig. Het onderwerp zal daarom worden besproken in het Raadsoverleg Financiën, waarin alle fracties vertegenwoordigd zijn.