Archief

CDA-voorman haalt uit naar Peter Duijsens

De CDA-fractievoorzitter in de Westlandse gemeenteraad, Piet Vreugdenhil, heeft donderdagavond fel uitgehaald naar zijn collega Peter Duijsens van Westland Verstandig. Vreugdenhil deed dit in reactie op de confrontatie 's middags tussen Duijsens aan de ene kant en raadsvoorzitter Van der Tak en presidiumvoorzitter Van der Meer aan de andere kant.

"Het heeft veel weg van karaktermoord op een integere accountant", stelt Vreugdenhil. "Maar dat interesseert de heer Duijsens helemaal niets. Hij heeft maar één belang, namelijk eigenbelang. Dat een accountant daarvan het slachtoffer wordt, interesseert hem geen bal", voegt hij eraan toe.

Volgens Vreugdenhil is de actie van Duijsens nog het best te vergelijken met het gedrag van een opstandige puber. "Verder is het onbegrijpelijk dat weldenkende mensen in zijn fractie dit gedrag van hun fractieleider accepteren", meent hij.

"Deze man is zó hardleers. Hier is geen medicijn voor", aldus Vreugdenhil. Hij maakt hiermee een verwijzing naar een recente uitlating van fractievoorzitter Dave van der Meer van LPF Westland. Toen op 19 mei een meerderheid van zes fracties een motie ondersteunde om een onderzoek te laten instellen naar het gedrag van Westland Verstandig, zei Van der Meer: "Dat is het verkeerde medicijn voor deze patiënt".

Donderdagochtend had Westland Verstandig aangekondigd, dat de fractie bij het gesprek met de accountant aanwezig wilde zijn. "Als dat niet gebeurt zal de zaak alleen maar verder escaleren en niet aanwezig mogen zijn doet vermoeden dat de achterkamertjes nog steeds volledig werken. Wij vinden dat onacceptabel", was de motivering van Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Algemeen