Archief

'Laat burgers meedenken over verkeersplan Den Hoorn'

Burgers in Den Hoorn wordt gevraagd mee te denken over het verkeersplan voor het vernieuwde centrum van het dorp. Een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland stemde dinsdag in met het 'verre van optimale' plan dat er nu voor de verkeersafwikkeling ligt.

Tijdens een eerdere behandeling van het verkeersplan, twee weken geleden in een commissievergadering, bleek er al weinig tevredenheid over het stuk. In de tussentijd voerde wethouder Houtenbos enige verbeteringen door, maar ook dat bleek nog niet voor iedereen voldoende. "Dit is geen verkeersplan, maar een parkeerplan", aldus PvdA-fractievoorzitter De Jong.

Coalitiepartijen OGP en CDA waren wel genoeg overtuigd om het stuk, samen met de centrumvisie voor Den Hoorn, ter inzage te leggen. "Maar zeg daarbij: 'Dit is het niet, maar met elkaar kunnen we er wat beters van maken'", zei CDA-fractievoorzitter Van der Vaart. Hij nodigt burgers van harte uit om te reageren.

Van de oppositiepartijen stemde alleen VVD in. Niet omdat de fractie tevreden is met het plan, maar om de procedure rond het centrumplan niet te vertragen.