Archief

Groen licht voor komst Bauhaus

Het concern Bauhaus heeft definitief groen licht gekregen om zich te vestigen in de Harnaschpolder in Den Hoorn. De gemeenteraad van Midden-Delfland stemde dinsdagavond in met het bestemmingsplan Harnaschpolder-Noord, dat de komst van de Duitse bouwmarkt mogelijk maakt.

Zoals verwacht, stemde alleen de fractie Mijn Partij tegen. In de afgelopen maanden waarin het plan werd behandeld, meldden diverse insprekers zich in de raadszaal. Zij uitten onder meer hun zorgen over de verkeersveiligheid, die door de bouwmarkt mogelijk zou afnemen. Dit vanwege de grote aanloop van klanten die verwacht wordt.

Mijn Partij sprak dinsdag nog over IKEA-achtige taferelen, verwijzend naar de meubelgigant in Delft, die geregeld voor files op de snelweg zorgt. Dit beeld werd overigens door andere partijen afgezwakt. Wethouder Houtenbos (ruimtelijke ordening) liet weten in gesprek te zijn met omwonenden over de verkeersafwikkeling. Die gesprekken worden in de komende periode voortgezet.

Tevens zijn toezeggingen gedaan over de zogenoemde 'groene inpassing' van de bouwmarkt. Dit houdt in dat er diverse groenstroken met onder meer bomen van enkele meters hoog geplaatst worden. Hierdoor zouden omwonenden niet tegen de kale muren van Bauhaus hoeven aan te kijken. Bauhaus zou volgens eerdere berichten goed zijn voor zo'n 140 banen.