Archief

Tetteroo mist podium door debacle bij verspringen

Het gezegde "Als telt niet" ging op eerste pinksterdag helemaal op voor atlete Eva Tetteroo van Olympus '70.

Bij het NK Meerkamp voor A-juniores in Tilburg, bevond zij zich na de eerste dag op medaillekoers. De 's-Gravenzandse stond toen vijfde in het tussenklassement, met enkele favoriete onderdelen voor de boeg.

Maar op zondag ging het mis bij het eerste onderdeel, het verspringen. Elke deelnemer krijgt drie pogingen en bij Eva resulteerde dat drie keer in 'ongeldig'. Bij een normaal resultaat had Tetteroo als eerstejaars A-juniore het brons kunnen ophalen, maar "Als telt niet".



Na het verwerken van deze bittere teleurstelling rechtte Tetteroo haar rug. Ze kwam bij het speerwerpen tot een nieuw Westlands record van 38.45 meter. Eind april was zij, tot veler verrassing, recordhoudster geworden met 37.80 meter.

Ondanks het nul-resultaat bij het verspringen (wat haar naar schatting zo'n 740 punten kostte) eindigde Tetteroo als zevende in het eindklassement. Het nu behaalde puntentotaal van 4.156 ligt slechts 85 punten onder het clubrecord dat met 4.241 punten in handen is van zowel Joni Stolk als Lianne van der Lugt.

Goed debuut van Emma Dekker



De Naaldwijkse Emma Dekker debuteerde op het NK Meerkamp voor B-juniores. Stond Dekker na de eerste dag op de veertiende plaats in het tussenklassement, zij eindigde als de nummer 9 in het eindklassement. Haar 4.211 behaalde punten zijn goed voor de zesde positie op de ranglijst aller tijden van de B-juniores van Olympus '70.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen