Archief

Tweede 's-Gravenzander aangehouden in drugszaak

De aanhouding op 17 april van een 54-jarige douanier uit 's-Gravenzande in verband met drugsinvoer heeft deze week geleid tot de arrestatie van een 57-jarige plaatsgenoot. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de invoer van 2800 kilo hennep eerder deze maand.

De douanemedewerker werd opgepakt na de vondst van 400 kilo cocaïne in een container uit Brazilië die in Rotterdam werd gelost. Hij wordt ervan verdacht meegewerkt te hebben aan de smokkel. Later werd in zijn huis ruim een miljoen euro aan contanten gevonden in een boodschappentas.

Het onderzoek werd voortgezet en dat leidde woensdag 6 mei tot de vondst van de grote hoeveelheid hennep, ter waarde van bijna 10 miljoen euro. Die zat in een container met bloempotten, afkomstig uit de Filipijnen. De container was vanuit de Rotterdamse haven op weg naar een groothandel in bloemen en planten in 's-Gravenzande.

Dankzij deze vondst kwam justitie bij de deze week opgepakte 's-Gravenzander. Bij zoekingen is geld in beslag genomen. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet, meldt het Openbaar Ministerie.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen