Archief

PvdA: meer woningen voor ouderen in Midden-Delfland

Er moeten in Midden-Delfland meer woningen gebouwd worden voor ouderen in het midden en hoger segment. Dat vindt althans de lokale PvdA-fractie, die daarvoor dinsdag een voorstel indient. Doel hiervan is om in eerste instantie een maatschappelijke discussie over dit onderwerp te starten.

Volgens de partij komen deze ouderen, die nu nog vaak in te grote huur- of koopwoningen wonen, niet in aanmerking voor sociale woningbouw vanwege hun hoge inkomen of kapitaal. Het probleem zou voornamelijk in Schipluiden spelen, waar het nu voor senioren helemaal niet mogelijk is om een geschikt appartement te vinden.

In Maasland en Den Hoorn zijn nu wel al seniorencomplexen, maar die zijn alleen beschikbaar voor lagere inkomens. "Indien gewenst, zou een aantal van deze appartementen ook beschikbaar kunnen komen voor senioren boven de inkomensgrens." Concreet wordt de bouwlocatie van de voormalige Juliana van Stolbergschoolaan aan de Looksingel in Den Hoorn genoemd als plek waar een aantal appartementen voor boven de inkomensgrens moeten worden gebouwd.