Archief

Westland Verstandig "niet onder de indruk"

Westland Verstandig is niet onder de indruk van het onderzoek dat de coalitiepartijen plus ChristenUnie-SGP en D66 naar de partij willen laten instellen. Fractievoorzitter Duijsens stelt, dat het een poging is om de partij de mond te snoeren.

De opponenten van Westland Verstandig hebben voornamelijk voor het onderzoek gestemd omdat ze de wijze waarop de partij recentelijk haar kritiek op de raadsaccountant in de publiciteit heeft gebracht, afkeuren. Burgemeester Van der Tak zou het initiatief moeten nemen voor het onderzoek, maar of hij dat doet is nog onduidelijk.

Westland Verstandig vindt dat het college geheime stukken koestert "en geen enkel schaamtegevoel heeft". Daarnaast verwijt deze fractie de gemeente-accountant een dubbelrol. Er zouden adviezen aan burgemeester en wethouders zijn uitgebracht, zonder dat dit vooraf gemeld is aan de gemeenteraad.

"Daardoor is het mogelijk gebleken dat de raadsaccountant het college controleert in dossiers waar diezelfde accountant eerder advies over heeft uitgebracht. Dit is net als de slager die zijn eigen vlees keurt en dus onaanvaardbaar en fout", betoogt Westland Verstandig.

Toch wil Westland Verstandig best meewerken aan het tegen haar gerichte onderzoek, als dan ook alle stukken van de in het verleden besproken dossiers op tafel komen, de onderzoeker de ruimte krijgt om zaken en feiten daadwerkelijk te onderzoeken en eventueel met getuigen te praten.

Categorieen:
Westland Algemeen