Archief

Westland Verstandig in de beklaagdenbank

De gemeenteraad van Westland heeft kort na middernacht daadwerkelijk besloten dat er een onderzoek moet worden ingesteld naar de handelwijze van de fractie van Westland Verstandig. Het gaat om een staats- en bestuursrechtelijk onderzoek, waartoe burgemeester Van der Tak, als voorzitter van de gemeenteraad, het initiatief zou moeten nemen.

De voorstemmers waren de fracties van CDA, Gemeentebelang Westland, VVD, Progressief Westland, ChristenUnie-SGP en D66. Naast Westland Verstandig zelf, stemde ook LPF Westland tegen. Fractievoorzitter Van der Meer verklaarde, dat hij de kritiek op Westland Verstandig deelt, maar vindt een dergelijk onderzoek "het verkeerde medicijn voor deze patiënt". De LPF pleitte voor een bemiddelaar.

Directe aanleiding voor de motie werd gevormd door de wijze waarop Westland Verstandig recentelijk haar kritiek op de raadsaccountant in de publiciteit heeft gebracht. Burgemeester Van der Tak deed tot tweemaal toe een beroep op die fractie om de aankondiging van een tuchtklacht tegen de accountant in te trekken "gelet op het algemeen belang van Westland".

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig reageerde, dat de burgemeester er blijk van gaf dat hij de feiten niet goed kent. Van der Tak trok daarna als conclusie, dat Westland Verstandig "een ander belang op het oog heeft dan het algemeen belang van Westland". De burgemeester lichtte dat niet verder toe en er werd evenmin naar gevraagd, waarschijnlijk omdat iedereen direct denkt aan het speerpunt van Westland Verstandig: het alsnog proberen tegen te houden van de komst van een nieuw, tweedelig gemeentehuis.

Categorieen:
Westland Algemeen