Archief

Komst boothelling bij Wollebrand zorgt voor onrust

Goed nieuws voor vaarliefhebbers. In recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een boothelling. Daar kunnen mensen straks hun boot te water laten.

Maar niet iedereen is blij met de aanleg. Zij voorzien grote problemen op de kruising waar de helling straks moet komen. "Nu al gebeuren er hier kleine ongelukken, maar straks voorzie ik die nog meer", aldus Barry Zwinkels van restaurant Wollebrand.

Wanneer straks een booteigenaar zijn vaartuig te water wil laten, moet hij eerst rechtdoor richting het Venus-terrein van bloemenveiling FloraHolland en daarna achteruit naar het water. Bij dat proces komt het verkeer van en naar het paviljoen, het verkeer bij wielervereniging Westland Wil Vooruit en de fietsers die vanaf het fietspad komen stil. Dat is nu al op drukke dagen in het weekend, maar straks nog meer voorspelt Zwinkels. "En wat als de ambulance er dan opeens door moet?"

Ook bij Westland Wil Vooruit zien ze die problemen, maar ook de parkeerdruk wordt groter. Coördinator Jan Strik van de wielervereniging heeft nu ruimte voor zo'n 40 auto's. Tijdens wedstrijden wordt dat nu al overschreden. Hij voorspelt met de komst van de helling, dat mensen hun auto straks helemaal niet meer kwijt kunnen. "En een bezoeker van het wielrennen die zijn auto verkeerd heeft geparkeerd, kan ik nog oproepen te verplaatsen. Iemand die op het water zit, is niet meer te bereiken."

Het ergste vinden beide partijen nog dat ze niet zijn geïnformeerd. Maandag is gestart met de eerste werkzaamheden voor de boothelling. Donderdag gaan Strik en Zwinkels een gesprek met de gemeente.