Archief

Gemeenteraad wil onderzoek naar Westland Verstandig

Een nu al ruime meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de handelwijze van de fractie van Westland Verstandig. Het gaat om een staats- en bestuursrechtelijk onderzoek, waartoe burgemeester Van der Tak, als voorzitter van de gemeenteraad, het initiatief zou moeten nemen.

De desbetreffende motie wordt in elk geval onderschreven door de fracties van CDA, Gemeentebelang Westland, VVD, Progressief Westland en ChristenUnie-SGP. Zij hopen dat ook D66 en LPF Westland er dinsdagavond mee willen instemmen.

De resultaten van het onderzoek moeten in een openbare raadsvergadering geagendeerd worden "met als doel het integer handelen binnen de Raad naar een hoger niveau te brengen en hiermee recht te doen aan Westland en haar inwoners", aldus de initiatiefnemers.

De druppel die voor hen de emmer deed overlopen, is de wijze waarop Westland Verstandig haar kritiek op de raadsaccountant in de publiciteit heeft gebracht. Hierdoor moest die accountant zich volgens hen wel afvragen of hij de controle van de jaarrekening 2014 mag afronden en zou de fractie van Westland Verstandig een groot risico hebben genomen.

"Westland Verstandig heeft door haar optreden de gemeenteraad gepasseerd. De raad is namelijk opdrachtgever van de accountant. Daarnaast houdt de fractie zich niet aan afspraken die gemaakt zijn in het presidium", stelt CDA-fractievoorzitter Piet Vreugdenhil. Hij en de andere fracties willen tevens onderzoek naar de wijze waarop Westland Verstandig "regelmatig de integriteit van raadsleden en het college ter discussie stelt".

Categorieen:
Westland Algemeen