Archief

Westlands college wil vrijer omgaan met politieke vragen

Burgemeester en wethouders van Westland willen anders kunnen omgaan met de schriftelijke vragen die door gemeenteraadsleden worden gesteld. Ze willen in elk geval af van onderhandse vragen en willen verder de vrijheid nemen om de publiciteit sneller te zoeken bij de openbare schriftelijke vragen.

Zo wil het college, vooruitlopend op de definitieve beantwoording van schriftelijke vragen, direct een reactie op hoofdlijnen naar de gemeenteraad en pers kunnen sturen "als de vragen onjuistheden bevatten, leiden tot verkeerde beeldvorming en/of onnodig maatschappelijke onrust veroorzaken".

Het college zegt, dat het in de Gemeentewet aanknopingspunten vindt om een punt te zetten achter beantwoording van onderhandse vragen. De fractie van Westland Verstandig kijkt hier verbaasd van op en wil daar dinsdagavond in de raadsvergadering duidelijkheid over verkrijgen. "Deze vragen zijn urgent, gezien de dreigende inbreuk op de Gemeentewet en de aantasting van het informatierecht van de Raad", stelt Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Algemeen