Archief

Afschuw bij Koornneef over Facebookbericht drogist

De Westlandse supermarktondernemer Koornneef zegt vol afschuw te hebben kennisgenomen van een Facebookbericht over de opheffing van drogisterij Fijlstra aan de Dijkstraat in Honselersdijk. Op zaterdag schreef Fijlstra op Facebook: "Door de beslissing van de heer Koornneef om een Kruidvat pal naast onze winkel te plaatsen, zijn wij genoodzaakt onze winkel te sluiten."

Die publicatie leidde tot een stroom van reacties, waarvan de meeste negatief. "De meest vreselijke uitlatingen zijn gedaan over onze algemeen directeur. Van bedreigingen tot beledigingen", aldus de supermarktketen. "Albert Heijn Koornneef/Edward Koornneef is niet de eigenaar van het pand waar DA Fijlstra gevestigd is. Niet de verhuurder. En geen belanghebbende of iets dergelijks. Wij hebben dan ook niets met de komst van Kruidvat te maken."

Drogist Lex Fijlstra zegt geschrokken te zijn van de negatieve reacties op zijn aankondiging van de opheffing. "Wij nemen afstand van deze berichten, waar wij overigens niets aan kunnen doen en verzoeken ieder op een respectvolle manier te reageren."

Uit de reacties blijkt dat iedereen bij 'Koornneef' automatisch aan de bekende supermarktondernemer denkt. Fijlstra zegt maandag in een reactie: "Ik heb geen link gelegd". Desgevraagd bevestigt hij zijn winkelruimte gehuurd te hebben van "de broer van".