Zaterdagvoetbal: alleen winst HVC'10; KMD wint beker

In de nacompetitie werd de eerste wedstrijd van de eerste ronde gespeeld. Voor de streekploegen was er weinig te vieren. Alleen HVC'10 wist de wedstrijd tegen SVC'08 in winst om te zetten. De Hoekse ploeg won met 2-0 van de gastheren. Een finale om een plaats in de eerste klasse tussen HVC'10 en VDL kan in de ijskast gezet worden. VDL werd in Rotterdam met duidelijke cijfers verslagen voor Neptunus-Schiebroek: 0-5. Het wonder van Maassluis moet volgende week langskomen om VDL alsnog naar de finale te brengen.

MVV'27 mocht van geluk spreken dat Silvio Vermeer in de tweede helft wist te scoren, want anders was de return tegen UVS een formaliteit geworden. In Leiden keek de Maaslandse ploeg binnen vier minuten (!!) tegen een 2-0 achterstaand aan. Uiteindelijk verloor MVV'27 met 3-1 van UVS en kan het verschil van twee doelpunten op sportpark De Commandeur nog goed maken.

Dit scenario zal ook voor Quintus gaan gelden. De Heulse ploeg moet in een tweeluik met Swift Boys uit gaan maken welke ploeg promoveert (Swift Boys) of degradeert / derdeklasser blijft. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag voor Quintus. Volgende week volgt aan de Leeuwerik de return. Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Eimert Krans, een oud-eerste elftalspeler van Quintus. Krans werd pas als 33-jarige bij de oprichting van Quintus (1971) lid van de vereniging en kwam tot 304 officiële wedstrijden voor de Heulse hoofdmacht. Na zijn 13-jarige periode in de hoofdmacht voetbalde hij nog tot zijn 56-ste jaar in een lager elftal.

Karakteristieken:

SVC'08-HVC'10 0-2 (0-1)

Robin van der Meer, Jeroen Rensen

Bijzonderheden: Robin van der Meer (2x geel = rood)

Neptunus/Schiebroek-VDL 5-0 (2-0)

UVS-MVV'27 3-1 (3-0)

Silvio Vermeer

Swift Boys-Quintus 2-0 (2-0)

Maasdijk was vrij en speelt volgende week thuis tegen Gouda, dat met 2-1 verloor van Haagse Hout.

NK reserve elftallen

Excelsior M 2-Spakenburg 2 2-2

Joseph Goncalves en Chris van Beurden

Bijzonderheden: Spakenburg wint strafschoppen reeks (10-9)

Bekerfinale

KMD heeft de districtsbeker groep 2 in de wacht gesleept. Op sportpark Polanen won de Wateringse ploeg met 3-1 van FC Maense. Door dit resultaat behaalde KMD de dubbel nadat eerder al het kampioenschap in de derde klasse B in de wacht werd gesleept. De wedstrijd werd ontsierd door vijf rode kaarten, waarvan één aan Wateringse zijde en vier aan de kant van FC Maense.

Jesse de Waard opende na 15 minuten spelen de score. Na ruim een half uur spelen kwam FC Maense langszij. De eerste rode kaart aan Rotterdamse zijde viel twee minuten na de pauze. In de volgende vijftien minuten kwamen er nog drie rode kaarten bij, die evenals de eerste rode kaart ontstonden na twee keer geel. Vinnie Vrolijk kreeg aan KMD-zijde rood. Eén directe rode kaart was voor een Rotterdamse speler. FC Maense hield met zeven spelers tegen tien van KMD nog lang vol, maar moest in de blessuretijd toch de 1-2 incasseren. Jules Maring brak de ban. Vlak hierna onthield de arbiter FC Maense een mogelijke strafschop nadat een speler van KMD de bal met de hand beroerde. Daan van Rossum scoorde de bevrijdende 1-3.