Archief

Veldkorfbal: deceptie bij Maassluis; degradatie Dijkvogels

Eerste klasse E

Valto heeft zich op de voorlaatste speeldag veilig gespeeld in de eerste klasse. De promovendus won op eigen veld met 15-12 van Vitesse. Het was een rare wedstrijd voor de Lierse ploeg. Valto had een vliegende start en leidde met 7-1 en zag de bezoekers weer in de wedstrijd komen. Het werd spannend en via een 9-9 tussenstand won Valto toch de wedstrijd. Met nog één speelronde te gaan staat Valto op een prima tweede plaats en kan deze op de laatste speeldag bij winst veilig stellen. Het tweede team van Valto kon de kampioensvlag hijsen.

Tweede klasse G

CKC Maassluis beleefde een deceptie in de kampioenswedstrijd. Op het Wipperspark was voor de koploper een overwinning genoeg tegen hekkensluiter en degradant Tiel'72 om de kampioensvlag te hijsen. In plaats van feest in Maassluis gingen de bezoekers met de overwinning aan de haal en liet het CKC Maassluis met een grote kater achter. Niets leek een overwinning in de weg te zitten voor de thuisploeg. In de eerste helft leidde het zelfs met 9-5, maar toen ging het mis en wist Tiel'72 zelfs met een 11-9 voorsprong te gaan rusten. Na de pauze liepen de bezoekers zelfs uit naar vier treffers verschil (12-16), waarna CKC Maassluis nog terug kwam tot 15-16, maar tijd was te kort om nog een punt uit het vuur te halen.

Na de ontreddering van een nederlaag volgt een week van uithuilen en opnieuw beginnen. Over twee weken is de laatste finale en kan CKC Maassluis het kampioenschap binnenhalen in de uitwedstrijd tegen MIA in Amersfoort.

De nederlaag van de koploper klonk als muziek in de oren bij ONDO. De 's-Gravenzandse ploeg won op het Juliana sportpark met 24-15 van Animo en voerde hiermee de druk op CKC Maassluis op. De achterstand bedraagt met nog één wedstrijdronde te gaan één punt. Alles kan dus nog voor de voormalige koploper die over twee weken moet winnen bij Viking in Wijk bij Duurstede en hopen op een misstap van CKC Maassluis om het kampioenschap binnen te halen. Zelfs een beslissingsduel om het kampioenschap behoort nog tot de mogelijkheden.

Tweede klasse H

Na de degradatie in de zaal volgt nu ook degradatie op het veld voor Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg moest winnen van ACKC om nog enige kans op handhaving te hebben, maar in een rechtstreeks duel bleek ACKC de sterkere ploeg. De Almkerkse Christelijke Korfbalclub won met 11-10 en speelde zich door deze overwinning veilig.

Tweede klasse I

Het is ODO niet gelukt om één speelronde de tweede plaats definitief op te eisen. De nummer drie Juliana won met 23-15 van de Maaslandse ploeg en staat met nog één speelronde te gaan met één punt voorsprong op ODO op de tweede plaats. Toch kan ODO op de tweede plaats eindigen als het over twee weken op de laatste speeldag wint van DOT Oss en Juliana verliest van kampioen Merwede.