Archief

Raadsaccountant wil groen licht toezichthouder

De raadsaccountant van de gemeente Westland wil de controle van de jaarrekening 2014 wel afmaken en heeft daartoe een verzoek ingediend bij de toezichthouder, de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Er wordt gehoopt dat de AFM begin volgende week groen licht geeft.

De accountant van bureau Deloitte heeft vorige week zijn werkzaamheden opgeschort. Dit was het gevolg van de aankondiging van een tuchtklacht bij de Accountantskamer door de raadsfractie van Westland Verstandig.

De fractie verwijt de accountant een dubbelrol. Er zouden adviezen aan burgemeester en wethouders zijn uitgebracht, zonder dat dit vooraf gemeld is aan de gemeenteraad. "Daardoor is het mogelijk gebleken dat de raadsaccountant het college controleert in dossiers waar diezelfde accountant eerder advies over heeft uitgebracht. Dit is net als de slager die zijn eigen vlees keurt en dus onaanvaardbaar en fout", betoogde Westland Verstandig.

De zeven andere fracties in de Westlandse gemeenteraad hadden woensdag in een gezamenlijke brief de raadsaccountant dringend gevraagd zijn werkzaamheden te hervatten. Tevens namen deze partijen afstand van de handelwijze en opstelling van fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Op zijn beurt verwijt Duijsens de andere fracties dat zij niet op de inhoud van de zaak willen ingaan.

Categorieen:
Westland Algemeen