Archief

Raad Midden-Delfland straft handelen wethouder af

Een speciaal ingelaste gemeenteraadsvergadering in Midden-Delfland over de Harnaschpolder in Den Hoorn is woensdagavond afgebroken voor er überhaupt inhoudelijk gesproken kon worden. Reden daarvoor was dat verantwoordelijk wethouder Houtenbos stukken had toegevoegd slechts anderhalf uur voor de start van de openbare vergadering.

De wethouder zelf sprak over opmerkingen van de provincie die woensdag binnen waren gekomen. "Dat is verdeeld over allemaal kleine technische, ondergeschikte punten", aldus Houtenbos, "dat doet aan de inhoud van het plan niets af." Die punten waren verwerkt in het bestemmingsplan dat dezelfde avond nog vastgesteld zou worden.

Diverse fracties toonden zich niet blij met de gang van zaken en lieten hun afkeuring blijken. "Dit staat symbool voor de behandeling van het hele bestemmingsplan", aldus raadslid Roeling (Mijn Partij). Ook VVD-fractievoorzitter Van Dooremaal sprak Houtenbos aan. "De wethouder drukt zich mijns inziens eufemistisch uit. Er zijn complete artikelen geschrapt door de provincie. Het is wel een complete wijziging, waar wij een half uur voor de vergadering kennis van mogen nemen. Dit klopt niet."

Na een schorsing begreep ook de wethouder dat verder vergaderen geen zin had en stelde voor de bespreking af te blazen. Het plan wordt nu opgenomen in de volgende vergadering van 26 mei.